Призракът на "Техноимпекс" цепи “БСП за България”

Тринайсет години работим с БСП почтено и коректно. Но в последната година претенциите и спомена от миналото за мен, като ръководител на "Техноимпекс", в новото ръководство на БСП в лицето на Корнелия Нинова се оказаха непреодолима пречка. Това  доведе до сериозното ѝ неглижиране към нас, а и не само към нас, като коалиционни партньори в "БСП за България", това заяви Спас Панчев по повод напускането на БЗНС “Александър Стамболийски” коалицията “БСП за България”.

"Всички знаем кой назначаваше РМД-тата, по онова време.

Корнелия Нинова ме смени на поста директор на "Техноимпекс" и беше млада, нямаше 30 години", спомни си Панчев и добави, че се надява да не е това причината да се отнася по този начин към тях, като към политически партньор в коалицията.

Коя е Корнелия Нинова или мадам "Дукс"?

“В коалицията се взимаше общо решение по всеки въпрос до сега. 
  
Проблемите се решаваха с гласуване и дебат в коалицията между партньорите през всичките тези години. От година и половина насам, решенията се свеждат до нас, решават се в БСП и ние трябва да ги изпълняваме. “Това не е правилно, според Спас Панчев.
В споразуменията ни никъде не фигурира такова правилно, че нашата партия трябва да приема решенията на БСП. 

Има коалиционен съвет, всяка партия взима своите решения и след тива този съвет се събира и решава, какво ще се прави, като гласуват и всеки си запазва правото да гласува по съвест. Сега ако не подкрепяме значи не сме лоялни и ни заплашват с изключване.
Спас Панчев заяви, че няма проблем с това дали, ще подкрепи вота срещу кабинета защото той се е подписал и няма да оттегли подписа си.  

Той отхвърли и твърденията на Нинова, че БЗНС, ще играе срещу БСП на местните избори. Според него обаче именно те са начина по който малките партии могат да докажат своята сила по места за да са силен партньор след това в местната власт. Панчев не скри и че субсидията е “орязана” от БСП и на практика партньорите са оставени без финансов ресурс в коалицията.

Коментари

  1. Спас Панчев манипулационно вмъква историята с Техноимпекс и внушава нещо, което няма никаква логика. Нинова го е сменила като изпълнителен директор на Техноимпекс и на това можело да се дължи отношението й към БЗНС-то, което е алогично като съждение. Ако той беше я заменил в Техноимпекс, би могло да остане някаква горчивина, упрек, карез. Сега всичко евентуално, са камъни в неговата градина, по-скоро! Нека докара БЗНС до 1% и ще получава законна субсидия, а не да лежи на чужд гръб, както се казва, и да се оплаква. Коалиционни партньори на БСП трябва да бъдат партии със собствена доказана на избори тежест, а не присъдружени срещу привилегии!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

ФЕЙСБУК